Navigation Menu

ALO e vera mı? Nasıl yetiştirilir


Aloe vera direk güneş ışınlarını sevmeyen, sulak bölgelerde gün ışığını seven bir çiçektir. Eğer ışık alan bir yerde yetiştirilirse daha hızlı geliştiği söylenmekte. Yazın sulama ihtiyacı daha fazla olduğu için haftada 2 gün, kış aylarında ise haftada 1 gün yeterli olacaktır.

Eğer bu çok faydalı bitki ışık alamaz ise solma ve kararma görülür. Kesinlikle rüzgarlı alanlarda yetiştirilmemelidir. Rüzgarı fazla sevmez, çünkü çiçek hareket ederse kökü oynamaya başlayacak buda gelişimini etkileyecektir. Su verdiğiniz çiçeğinizin suyu altındaki tabağa döküldükten sonra suyu altında bekletmemeniz gerekmektedir.Eğer ışık alan bir alanda beslemeyecekseniz, suyunu buna göre azaltmanız gerekmektedir.

Gelelim birde faydalarına ben wikipedianın yalancısıyım amaşurasını direkt paylaşıcam, ufak bişey daha türkçe adı sarısabırmış. "Jel kısmında, 18 amino asid, 20 mineral, 12 vitamin ile çeşitli bilimsel araştımalarda immunostimülan olduğu gösterilmiş olan asemannanglukomannanmannoz-6 fosfataloerid gibi polisakkaridler; çeşitli enzimler, deneysel olarak antihistaminik olduğu gösterilmiş olan alprogen; yine çeşitli çalışmalarda kan kolesterol düzeylerine ve selim prostat hipertrofisine etkili olduğu bildirilen lupeolbeta-sitosterol ve kampesterol gibi steroller ile lignin, salisilat gibi maddeler bulunmaktadır. Antrakinonları içeren kabuk bölümü suyunun uçurulması ile elde edilen ve laksatif olarak kullanılan kısma Aloe denir. Yaprağın iç kısmında bulunan ve parankim hücreler tarafından imal edilen müsilaj görünümlü renksiz kısma ise Aloe vera Jel adı verilir." ( Alıntı : https://tr.wikipedia.org/wiki/Tıbbi_sarısabır )

Aloe veranın faydalarını yazmak baya sürecek ama yazmakta fayda var,


- Sivilcelere iyi gelir. Bu ara bolca bulabileceğiniz aloe vera sabunları ile bu çözümü deneyebilirsiniz.
- Güneş yanıkları için sürüldüğünde hızlıca cildi nemlendirip, antioksidan özelliği ilede çok çabuk tedaviye tepki alınabilir.
- Cildi nemlendirme ve genç tutma özelliği vardır. Cildi kuru olanlar için birebirdir. Deri dökülmeleri ve kızarıklıkları engeller, aminoasitleriyle yaşlılığı geciktirir ( cilt için ).
- Kolesterol tedavisinde de, aloe vera çiçeği yağı önerilmekteymiş. 

Follow @ Rehberimol